Älggryta deluxe!

1kg älgkött
3 gul lök
4 vitlöksklyftor
200gr rotselleri
2 morötter
6 st enbär
4st lagerblad
2 st buljongtärningar
400gr krossade tomater
3dl rödvin
3msk tomatpuré
1 tsk råsocker

Fräs grytbitar i smör. Släng i lökringar. Finhackad vitlök. Rör om. I med rödvin, lagerblad, socker, enbär, alla sorts tomater. Låt koka ihop med buljong och vatten som täcker allt lagom. Skär under tiden morötter och selleri i grova bitar, ner i grytan och låt koka minst 30min till. Smaksätt med salt och peppar efter eget behag. Servera med kokt potatis och något gott bröd!

Bon apetit!


Pappa kom förbi med 1kg älgkött direkt från Norrlands skogar. Så jag slängde ihop en gryta till morgondagens jullunch. Den blev magisk! 

Nu ska jag veva ihop en chokladkaka med mascarpone créme!

Ha en härlig sista advent!

Kommentera inlägget här :