Klädhäng

Det är de små detaljerna som gör det

Som gör att man känner sig Hemma helt enkelt.

Mitt i mitt inflyttningskaos har jag lyckats skapa en tidningsvägg.

Som sagt. Jag är en samlare.
Men jag samlar smart.

Rituals...

Idag gick jag in på Rituals.. Cosmetics i sturegallerian innan jobbet i jakt på en pumptvål till köket. Vid kassan hitta jag en jätte fin ask med grönt te. Lemongrass och (Ginkgo?) aldrig hört talas om det och "googlade" fram information när jag kom till jobbet. Det var så intressant så jag fortsatte att leta information om detta udda träd när jag kom hem.

Det visade dig att Ginkgo är ett kinesiskt tempelträd. Det påminner om ett ekträd men bladen klassas som barr och det är besläktat med växter som tros vara över 200 miljoner år gamla, fossiler. De är robusta och tåliga mot luftföroreningar vilket gör att de passar bra som gatuträd. 2010 planterades de 20 första träden på Hornsgatan och det kommer att planteras upp till 175 stycken på denna trafikerade gata och är en insats i miljöarbetet som pågår fram till år 2014.

Trädet är känt för sin motståndskraft mot sjukdomar, eld och till och med naturkatastrofer och har därför planterats runt heliga tempel i Kina och Japan.

Ginkgon är en antioxidant och det finns en lång lista på vad denna medicinalväxt kan förebygga, lindra och bota i form av kosttillskott, örter och medicin:

Hjärncellernas ämnesomsättning
Hjärnans blodförsörjning
Blodproppar i hjärnan
Minnet
Huvudvärk
Trötthet
Inflammatoriska hudsjukdomar
Astma och hosta
Demens
Koncentrationssvårigheter
Yrsel
Alzheimers

Den är även effektiv mot vissa former av depression tack vare sin förmåga att vidga blodkärlen och tillföra energi.

Skall ej användas i samband med blodförtunnande medicinering.

Vilken fantastisk växt, jag är nu officiellt besatt av detta träd!

Tänk grönt. Tänk Ginkgo.